25-04-07

Zomer...

Het is eind april, het is zomer. De seizoenen staan op zijn kop, er broeit iets daarboven. En toch, toch kan het me niet deren... want, het is zomer.

Begrijp me niet verkeerd: ik ben zonder twijfel een grote fan van de winter. Maar als de zomer komt, dan word ik helemaal 'tureluut'.

Je kan het niet ontkennen, het weer is zalig. Eindelijk je lichaam bevrijden uit de verschillende lagen winterkledij, je voeten uit je sokken en laarzen wringen en eindelijk die nieuwe slippers aan kunnen doen. Genieten van de warme zonnestralen op je blanke wintervel. Voor de eerste keer de stad doorlopen onder de broeierige zon en beseffen dat je het te warm hebt met je trui aan. De eerste keer in een T-shirtje over straat huppelen en het niet koud hebben.

Op terrasjes zitten en mensen kijken: wie denkt dat hij op strand loopt en wie kan de winter nog niet loslaten? Cocktails drinken met je vrienden in het 'zomer'-zonnetje en pas als het donker wordt een trui moeten bovenhalen.

Bbq'en in de tuin, uren buiten zitten, plannen maken alsof je niet wil erkennen dat het mooie weer misschien morgen weer voorbij kan zijn. (het is nog maar april)

Het kriebelt om zomerkleding te gaan kopen, om een nieuw paar zomerschoenen aan te schaffen. En zonnenbrillen, één van mijn 'verslavingen', er is altijd wel ergens een paar dat beter bij mijn nieuwe kleren past dan degene die in de kast hangen.

De zomer, het is april en het is zomer. Ik leg mijn winterkleren op de zolder en bevrijdt mijn wintervelletje. Ik leg mezelf in de zon en kom er als een kreeft weer uit. Ik duik het zwembad in, ik lig in de zon. We doen een terrasje en we bbq'en.

 

Ja ja, de zomer...

22:23 Gepost door saartje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.