19-02-07

Het leven zoals het is: journalist

Op één of andere manier lijken ze er op de redactie wel vreugde in te scheppen om me naar rare dingen te sturen.

Vorige week mocht ik naar de voorstelling van de historische wapenbeurs, vrijdag mocht ik naar de voorstelling van een nieuwe campagne over duurzaam bouwen. Waarschijnlijk dingen waar niemand zich voor interesseert! Maar, het moet gezegd, het duurzaam bouwen heeft me wel mijn eerste volledige naamvermelding in de krant opgeleverd. En ja, ik ben godverdorie fier!

 

En morgen zouden er weer twee van mijn artikels verschijnen: het artikel over We Love Thursdays dat ik vorige week schreef, en eentje over August Van de Velde, de schilder die in Debby&Nancy een tentoonstelling in het Muhka aangeboden kreeg.

Laten we hopen dat ze er echt inkomen. Het blijft iedere dag wachten tot ik de krant opensla, om te zien of mijn artikels erin staan of niet.

21:36 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-07

important stage in my life...

Stage...

Het is dan eindelijk zover! Ondertussen ben ik al aan mijn tweede week bezig en ik geniet er gewoon van. Hoe meer ik bezig ben, hoe liever ik het allemaal doe. Natuurlijk is niet alles rozegeur en maneschijn. Het ene artikel is het andere niet. Niet alle onderwerpen waar ik moet over schrijven zijn even interessant, maar toch... Mijn verlangen om echt journalist te worden wordt weer eens bevestigd!

Het geeft een kick om je naam, of een afkorting ervan in de krant te zien staan... Sla het Nieuwsblad eens open op de regio sectie van Antwerpen en ga op zoek naar de kortjes, mini'tjes en artikels met sdi onder. DAT BEN IK!

 

Ze hebben me direct losgelaten op de wereld! De eerste dag schreef ik al dingen die de volgende dag in de krant stonden. Meer dan ik ooit had kunnen verwachten!

- Ik ging naar de persvoorstelling van Holiday On Ice. Kelly Pfaff was er ook...

- Ik ging straatinterviews doen op de St. Bernardsesteenweg: de mensen waren NIET tevreden. Alleen spijtig dat wegens plaatsgebrek een deel van mijn artikel in het niets verdween. Vooral spijtig omdat ze er de clue hadden afgeknipt!

- Ik ging op onderzoek naar de nieuwe studentenfeestjes in Red&Blue... Voor studenten door studenten, voor een zacht prijsje, maar is het leefbaar? (kreeg vrijkaarten! jeuj!)

- Vandaag ging ik naar de persconferentie van de Historische wapenbeurs. Werd ontvangen op koffie en taartjes. Taartjes die ik niet mag eten omdat ik mezelf op dieet heb gezet. Mensen vonden het zo spijtig dat ik taartje mee naar huis kreeg om aan R te voederen. Ziet er lekker uit! Stel je voor: Sara loopt van de ene kant van de stad naar de andere in de regen, met handtas in de hand, persmap en een klein doosje met een taartje in... jaja

 

Het leven van de journalist... een avontuur!

22:22 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |