28-01-07

race naar de bergen....

de race naar de bergen en naar de sneeuw wordt onderbroken door een stekende ruzie met R

 

Hij heeft te weinig vakantiedagen om alles te doen wat hij wil doen. Hij wil nu gaan skiën, met pasen gaan skiën, in mei gaan skiën. Hij wil op kamp met de jeugdbeweging, hij wil naar Werchter, hij wil op vakantie met mij en  op het einde van het jaar nog een paar dagen vrijaf.

 

Zijn probleem: hij wil alles doen. Zeker en vast op kamp met de jeugdbeweging. Wat schiet erover? Onze zomervakantie samen. De eerste zomervakantie die we ooit 'planden'. Vorig jaar schoot een vakantie samen erover omdat hij.... op kamp wou met de jeugdbeweging.

 

Hij had me beloofd dat het dit jaar 'mijn' beurt zou zijn. Dat we samen op vakantie zouden gaan. Nu twijfelt hij: met mij op vakantie of met de jeugdbeweging op kamp.

Het blijkt een onmogelijke keuze...

 

Vraag: is het fout van mij om te willen dat hij voor mij kiest? Is het fout van mij om te wensen dat dit eigenlijk voor hem een heel makkelijke keuze zou zijn?

20:07 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-07

ongelofelijk!

Ik kan het niet geloven...

Het tart al mijn verbeelding...

 

Het is finito, fini, gedaan, done, fertig...

 

Het eindigde met, ik citeer: "Zeer goed, zeer goed."

Een huppel en een vreugdesprongetje, een kreetje en een gil

HET IS GEDAAN

 

Ooit was er een tijd dat ik het ene examen net had afgerond en al aan de volgende examenreeks moest beginnen denken. Nu hoeft dat niet meer. Als ik het er echt goed vanaf gebracht heb, wat ik momenteel nog altijd denk, dan hoef ik NOOIT nog examens te doen!

Dat schreeuwt gewoon om gevierd te worden. Het verdient een superfeest! De avond der avonden, feesten tegen de sterren op.

 

LALALALALAAAAAAAAAAAA

LALALALALAAAAAAAAAAAAAAAAA

12:05 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-01-07

En of...

het weekend gedaan is!

Ik heb ondertussen weer twee examens achter de rug.

Nog ééntje te gaan...

 

Vandaag denk 'k dat 'k mag spreken van een succes: well done! You're very critical, I like that!

Die commentaar kreeg ik vandaag. En dan te bedenken dat ik ooit naar mijn hoofd kreeg dat ik niet kritisch genoeg was. Tja, smaken verschillen zeker? Of had het te maken met het onderwerp?

De Amerikaanse politiek ligt mij wel... Niet de politiek op zich, wel het bestuderen ervan. Het is mijn ding wel. Zie mezelf ooit wel op een redactie buitenland werken als specialist VS.

 

Droom, droom,...

 

Vrijdag is het volgende examen pas, vandaag leer ik dus niet meer! FOERT...

Niet dat ik onnuttige dingen ga doen.

Ik heb net, ja ik weet 't, hij staat er nog, de kerstboom afgebroken. Met de examens is dat er dus niet meer van gekomen. En R valt nog liever dood dan de kerstboom afbreken, lijkt me.

Ben wel gezellig gaan lunchen met I, van op kot vroeger. Deed goed om haar nog eens te zien. Zo tijdens het leren mis ik het wel dat er in de kamer naast me ook iemand zit te blokken. Gewoon even frustraties gaan luchten en er dan weer met twee invliegen. Ja, dat zijn de dingen die ik echt mis aan het kotleven.

 

Maar R heeft me goed verzorgd de voorbije weken. Hij heeft echt zijn best gedaan. En volgende week is hij jarig, dus zal 'k hem nog maar eens extra verwennen. Voor zijn verjaardag, maar ook voor het feit dat hij de examens zo gemakkelijk voor me heeft gemaakt (dat ik alleen aan leren moest denken).

 

Hmmm.... niet leren... wat ga ik doen? De afwas?

14:50 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-07

Weekend...

Oh, wat kijk ik enorm uit naar het weekend.

Het zalige, ongelooflijke fantastische weekend.

 

Ik heb het eigenlijk gewoon even gehad met het leren. Ik heb geen ontspanning meer. Gisteren heb ik gewerkt voor school tot ik ging slapen, ik ben opgestaan en ben weer begonnen. Dan ben ik examen gaan doen, om dan thuis meteen weer te beginnen. Maar het heeft niet mogen zijn. Tegen twee uur deze namiddag heb ik een slag van de hamer gekregen. Het ging niet meer. De Engelse woordjes weigerden in mijn hoofd te kruipen. Ik voelde mijn hart kloppen achter m'n ogen. Hoofdpijn besloop mij stilletjes.

 

Ik heb alles laten vallen en ben in bed gekropen. Twee uurtjes zalige slaap later, zweefde de hoofdpijn nog altijd door mijn hoofd. Zelfs twee pilletjes later was ik er nog niet vanaf. Nu probeer ik met volharding die woordjes mijn hoofd in te persen. Traag maar zeker, vinden ze hun plaatsje in mijn hersencellen. Hopelijk blijven ze er lang genoeg zitten!

 

Het weekend heeft nog nooit zo ver geleken op een donderdagavond. Morgen staat me nog een examen te wachten en een namiddag kopiêren op school. Voor het volgende examen. Volgende week moet ik nog drie vakken leren. Morgenavond is de helft van mijn examens voorbij...

 

Oh zalig weekend, kom maar snel... Hoe sneller je komt, hoe sneller het volgende weekend er zal zijn...

20:53 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-01-07

studiehulp

Wie heeft er magische studeerpilletjes?

Pilletjes waardoor je je perfect kan concentreren op je boeken, waardoor alle afleiding in het niets verdwijnt en waardoor R een hoogstens onaantrekkelijke jongen lijkt, waardoor hij mij met zijn sexy verschijning niet meer aan heel andere 'studies' doet denken. De studie van het menselijk lichaam...

 

Maar het is FRANS dat ik moet studeren. Niet veel, niet moeilijk, maar ik kan me er echt niet aanzetten.

 

Als mijn gedachten niet afdwalen naar R (en zijn zalige verschijning), dan dwalen ze richting de Alpen. Naar de sneeuw, de hutten, mijn snowboard.

 

In het Engels heb je het werkwoord 'to crave for something'. Om één of andere duistere reden kan ik niet op het Nederlandse woord komen, maar ik 'crave' naar snowboarden. Gewoon door de sneeuw glijden, het krakende geluid van verse sneeuw onder mijn voeten en mijn plank. Het zonnetje op mijn hoofd, de wind in mijn gezicht. Ik 'crave' naar vakantie...ik 'crave' naar het einde van mijn examens.

 

Want dan, dan is het zover. Dan trek ik eindelijk nog eens richting de bergen. Samen met R èn mijn ouders trek ik naar het Oostenrijkse Serfaus om me nog eens te laten gaan in de sneeuw. Met je ouders? Hoor ik sommigen zeggen... ja, met mijn ouders. Ben met mijn 'gat' in de boter gevallen, op dat vlak. Samen wintersporten, en ontspannen....

Want oh, god, ik kan het wel gebruiken!

 

.... concentreer .... concentreer .... concentreer ...

12:54 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |