06-11-06

bergen worden heuvels...

Geen Oostenrijk... We hebben uiteindelijk beslist om toch maar niet te gaan... maar we zijn toch iets gaan doen hoor... De ardennen zijn door ons met veel overgave onveilig gemaakt...

 

We zaten op hotel in Malmedy. Onze hotelkamer leek zo uit een slechte pornofilm te komen (roze muren, plastieke gordijnen,...), maar we moesten er toch alleen maar slapen... We hebben immers drie dagen van 's ochtends tot 's avonds rondgetoerd in het Belgische heuvelland...

 

Omdat mijn ventje dat wel wou, zijn we eerst naar Francorchamps gereden. Spijtig genoeg bleek daar niets te zijn. R had nog herrinneringen aan vroeger, toen je nog met de wagen een stuk over het circuit kon rijden. Dat zat er nu niet meer in. Overal gesloten poorten, de enige blik op het circuit, was er een door de tralies door.

 

Ik kon R's zielige gezichtje echt niet weerstaan. In de abdij van Stavelot zijn we dan maar naar het museum van het circuit geweest. Een gelukkig ventje, een Sara met hoofdpijn: auto's in een kelder = geur van rubber = hoofdpijn.

 

De rest van het weekend stond in het teken van TOERIST uithangen. Wij met zijn twee eerst naar Télécoo. Blijkbaar is deze historische Belgische trekpleister ook een slachtoffer geworden van de studio 100 gekte... Gert kwam, keek en overwon: PLOPSACOO was geboren.

Eerlijk? Volgens mij moet het nog geboren worden. De plop-sporen in het park zijn nog beperkt tot de borden met kabouters op, de eenzame plop die rondzwierf en, natuurlijk, een gigantische souvenierwinkel volgepropt met K3, Samson, Spring, Plop-spulletjes.

Omdat we (blijkbaar) niet genoeg konden krijgen van parken in de Ardennen, hebben we ons de volgende dag in het wilde dierenleven van LE MONDE SAUVAGE gestort, de Beekse Bergen in het Frans...

Wat een avontuur! Hoeveel beestjes! Zwemmende ijsberen, spelende/vechtende/stoeiende tijgers, zwemmende nijlpaarden, wandelende bruine beren, knuffelende leeuwen... Heel actieve dieren, in le Monde Sauvage!

 

Heerlijk ontspannen, dat hebben we echt gedaan! We waren net twee verliefde pubers... maar wat dan nog?

20:19 Gepost door saartje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.