29-09-06

 Liefde of verstand?

Mijn nicht gaat trouwen... Binnen dit en een half uur (als ik juist ben) geven zij en haar vriend elkaar het ja-woord. Zij is 23, hij 22 en ze hebben nog nooit samengewoond.

Pure romantiek? Traditie? Ik weet het niet...

Ik weet alleen dat ik het niet helemaal goed snap. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben echt wel heel gelukkig voor hen, maar ik vraag me enkel af of ze goed weten waaraan ze beginnen.

 

Ik woon nu twee maanden samen met R. en er zijn nog altijd dingen die ik ontdek. En geloof me, ze zijn niet allemaal even leuk!

Het feit bijvoorbeeld dat hij 's morgens nooit uit zijn bed geraakt. In het begin was het schattig ("Oh! Wat ligt hij toch lief te slapen"), daarna werd het al wat lastiger (hoe beter mijn humeur, hoe minder het me ergerde), maar nu moet ik hem dus iedere morgen uit bed zetten. De ene ochtend gaat het al wat beter dan de andere, maar ik ben aan het evolueren naar nultolerantie. Ik betrap mezelf er meer en meer op dat ik lastig op hem word als hij niet direct het bed uitkomt. Moet me soms echt inhouden om de situatie niet uit de hand te doen lopen!

 

Dan is er de rommel die hij produceert... Ik snap eindelijk de frustratie van mijn moeder als mijn spullen, die van mijn zus en van mijn vader het huis rondslingerden. 'Achter iemand zijn gat' opruimen is NIET leuk. Een paar sokken hier, een paar schoenen onder de salontafel, een hoopje papier op de kachel, een brooddoos met nog enkele boterhammen in op het aanrecht... AAAAAAAAAAAAAAH!

 

Nee, ik ben bang dat mijn nicht niet weet waar ze aan begint. Ik zou het me niet kunnen voorstellen om met iemand te trouwen, zonder te weten of je ook echt wel met die persoon kan samenleven. Wat als blijkt dat het op dat vlak niet klikt? Wat als je elkaar na een maand de haren uit het hoofd wil trekken?

 

Mijn verstand denkt 'niet echt slimme beslissing'... Mijn hart hoop op pure romantiek! Jongen en meisje leren elkaar kennen, worden stapelverliefd. Ze gaan een tijdje uit en beslissen 'Waarom gewoon gaan samenwonen? Jij bent het voor mij! Laten we trouwen!' Misschien is het zelfs bewonderenswaardig dat twee mensen zich in deze tijd aan elkaar durven verbinden zonder zekerheid dat ze kunnen samenleven...

 

Ja, laten we gokken op pure romantiek! Laten we hopen op 'Ze leefden nog lang en gelukkig en kregen vele kinderen'

 

13:47 Gepost door saartje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-06

Druk, drukker, drukst,... Deel 2: Openbedrijvendag

Op één oktober zal het vele werk hopelijk lonen! Dan is het openbedrijvendag en dan stellen mijn ouders de deuren open van hun bedrijf.

Ik heb de voorbije twee weekends al mijn tijd gestoken in het opkalefateren van de meest rommelige plekjes. Schilderen, rommelen, vegen, schrobben,...

 

Het is de tweede keer dat mijn ouders met hun bedrijf meedoen aan openbedrijvendag. De vorige keer is al een hele tijd geleden, maar ik kan me herinneren dat ik een hele leuk tijd gehad heb toen: Mensen ontvangen, drank serveren, ...

Mijn ouders hebben heel hard moeten werken om te staan waar ze nu staan, en ik help hen dus met alle plezier om aan de wereld (of gewoon de mensen uit onze stad) te tonen wat ze ervan gemaakt hebben.

Mijn zus en haar vriend, R en ik, we zullen alle vier paraat staan om te helpen. Hopelijk wordt het een superdag!

 

Voorlopig is er nog heel wat te doen, we zullen zaterdag nog flink uit onze pijp moeten komen... maar dat hebbben we er wel voor over!

15:43 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Druk, drukker, drukst... Deel 1: School

Het schooljaar is euhm... een week bezig (en maar zo'n vijf lesuren) en ik verdrink al in het werk! Magazines maken, een portretinterview, een reportage over de lokale verkiezingen, een bespreking van een Engelstalig boek,... Veel, dat wel, maar ik zie het allemaal echt wel zitten. Dit is waar ik de voorbije twee jaar zo voor gewerkt heb, om taken als deze, hopelijk succesvol, te kunnen afwerken.Al die vakken over algemene kennis (sociologie, psychologie, econmie, recht,...) zijn natuurlijk heel interessant geweest de voorbije jaren, maar het is het researchen, het schrijven en het lay-outen dat ik echt graag doe!

 

Met een beperkt groepje zijn we een Lifestyle magazine aan het uitwerken, "Excentric Magazine". We hebben gekozen om te schrijven voor een groep mensen met een hoger inkomen... Geeft ons ineens de kans om eens allerlei snufjes te zoeken die ver boven ons budget zitten. We gaan op zoek naar luxe-lofts in Antwerpen stad. (Een loft met een zwembad op verdiep? Gevonden!!!),... Kortom, echt wel leuk om mee bezig te zijn!

Tips zijn altijd welkom! Van speciale gadgets, luxe snufjes tot goede restaurants, alles is welkom!

 

 

15:36 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-09-06

Dorp in de stad...

Wonen in de stad Antwerpen. Voor sommigen is het een droom, voor anderen een vloek... Voor mij was het een droom, voor R was het... nu ja, niet echt een vloek, maar in ieder geval, niet echt zijn ding...

Maar we zijn dikke gelukzakken! We hebben ons appartementje gevonden in één van de tofste buurten van het stad: Zurenborg. Op tien minuten wandelen van het station van Berchem, op tien minuten van Delhaize, op vijftig meter van de Dageraadplaats (bakker, apotherken, videotheek, schoenmaker, ...).

Het is hier net een dorp binnen de stad. Bij het kleinste zonnestraaltje zitten alle terrasjes op de dageraadplaats nokvol. Jong en oud, Belg en niet-Belg, iedereen onder elkaar,... Het is hier supergezellig.

We wonen hier fantastisch. Op betere avonden trekken we met ons tweetjes naar de terrasjes voor een hapje en een drankje en vallen we daarna in slaap met het geroezemoes van terrasjes op de achtergrond.

Hebben wij effie geluk gehad... We wonen in de stad, alles dichtbij, met de tram op tien minuten van het centrum van de stad, en toch hebben we niet het gevoel dat dat zo is....

Een aanrader voor iedereen!

 

14:22 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een nieuwe blog, een nieuw begin...

Alle veranderingen in mijn leven schreeuwen om een nieuwe blog...

 

Ik zit eindelijk in mijn laatste jaar journalistiek...

Weer tweede zit aan mijn broek, maar ben er toch in geslaagd om mij erdoor te worstelen. Vijf vakken moest ik opnieuw doen. Een gigantische teleurstelling vond ik dat. Ik had gerekend op een vak of twee maximum. Dus toen ik dat papiertje met punten in mijn handen kreeg, wist ik niet waar ik het had. Ik was echt vreselijk teleurgesteld. Heb dan ook mijn uiterste best gedaan tijdens die tweede zit... En het heeft geloond! Helemaal geslaagd en eindelijk in mijn laatste jaar journalistiek. Het einde is in zicht. Na een onsuccesvolle studie vertaler-tolk, is mijn 'afstuderen' eindelijk in aantocht!

Vandaag moesten we voor het eerst op school zijn voor een inleiding op het komende jaar: lessen, stages, projecten, praxis,... Het gaat een erg druk jaar worden. Maar ik heb zo het gevoel dat dit komende jaar een topper gaat zijn. Eindelijk echt doen waar we de voorbije jaren zo voor hebben moeten zweten: researchen, schrijven, lay-outen, kortom, alles wat we de voorbije jaren geleerd hebben omzetten in de praktijk! Dat is waar we het voor doen niet??? Ik toch in ieder geval!

 

De grootste verandering in mijn leven is waarschijnlijk al een dikke maand een feit. Ik ben gaan samenwonen met R. Het is nog altijd wennen. Iedere dag zijn er nieuwe dingen om te ontdekken, sommige positief, andere minder positief, maar allemaal nuttig. Grappig hoe je iemand leert kennen op een totaal andere manier! Maar ik ben echt wel gelukkig... en ik denk R ook! Samen wakker worden 's morgens, dat is het zaligste van alles vind 'k!

 

We zitten zo nog echt in onze 'wittebroodsweken'. Ik heb echt 'zorgkriebels'... Ik smeer 's morgens met plezier R's boterhammen voor hij naar zijn werk vertrekt, ik kook zijn lievelingseten, maak cocktails en zet pintjes koud om te drinken bij de voetbal... Vind mezelf soms echt heel grappig!

Maar ik sla de raad van mijn vriendin T en mijn moeder ook niet in de wind: Verwen hem niet te hard, voor je het weet is hij eraan gewoon!  Maar voorlopig ben ik nog in de verwenfase... Eens school echt terug bezig is, heb ik voor al dat verwen waarschijnlijk toch geen tijd meer.

 

Een hoop veranderingen dus, en voor mij het perfecte moment om een nieuwe blog te beginnen. Net zoals op mijn vorige blog zal je hier lief en leed van mezelf kunnen lezen, maar evengoed een hoop dingen die ik schrijf voor school, als ontspanning, enz.

 

Veel leesplezier

XXX

13:58 Gepost door saartje in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |