15-09-06

Dorp in de stad...

Wonen in de stad Antwerpen. Voor sommigen is het een droom, voor anderen een vloek... Voor mij was het een droom, voor R was het... nu ja, niet echt een vloek, maar in ieder geval, niet echt zijn ding...

Maar we zijn dikke gelukzakken! We hebben ons appartementje gevonden in één van de tofste buurten van het stad: Zurenborg. Op tien minuten wandelen van het station van Berchem, op tien minuten van Delhaize, op vijftig meter van de Dageraadplaats (bakker, apotherken, videotheek, schoenmaker, ...).

Het is hier net een dorp binnen de stad. Bij het kleinste zonnestraaltje zitten alle terrasjes op de dageraadplaats nokvol. Jong en oud, Belg en niet-Belg, iedereen onder elkaar,... Het is hier supergezellig.

We wonen hier fantastisch. Op betere avonden trekken we met ons tweetjes naar de terrasjes voor een hapje en een drankje en vallen we daarna in slaap met het geroezemoes van terrasjes op de achtergrond.

Hebben wij effie geluk gehad... We wonen in de stad, alles dichtbij, met de tram op tien minuten van het centrum van de stad, en toch hebben we niet het gevoel dat dat zo is....

Een aanrader voor iedereen!

 

14:22 Gepost door saartje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.